"Маємо такі реалії": Ворог вночі поцілив в оперативний аеродром поблизу Кропивницького, - Повітряні сили ЗСУ

Російські окупаційні війська вночі 4 червня атакували з повітря оперативний аеродром біля Кропивницького. Туди влучили дві ворожі ракети. Приліт трапився під час повітряної атаки на Україну, яка тривала з 01:00 по 04:00 неділі. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Він нагадав, що російські воєнні злочинці цієї ночі випустили шість крилатих ракет із шести стратегічних бомбардувальників. Очевидно, по ракеті з кожного літака.

"Дві ракети, на жаль, влучили в оперативний аеродром поблизу Кропивницького. Про наслідки я, зі зрозумілих причин, не буду говорити. Але маємо такі реалії на сьогодні", – сказав Ігнат. Також він додав, що під час цієї атаки російські ударні дрони влучили в об'єкти інфраструктури на Сумщині.

Речник Повітряних сил підкреслив, що в Україні є десятки оперативних аеродромів, які залишаються "ласим шматком" для агресора. "Не дає їм спокою українська авіація… Вона в нас працює і лише за минулу та поточну добу здійснила понад 30 вильотів, завдала понад 10 авіаударів. Зрозуміло, ворогу це не подобається", – додав він.

Нагадаємо: під час повітряної тривоги вночі 4 червня вибухи лунали в Київській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях. За даними Повітряних сил ЗСУ, країна-агресор Росія атакувала Україну шістьма крилатими ракетами й п’ятьма дронами. Сили ППО збили чотири ракети повітряного базування Х-101/Х-555, які летіли з району Каспію, а також три БПЛА Shahed-136/131, запущених ворогом із Брянської області РФ.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...