Мальта вимагає повернути подарунок: Син принца Вільяма і Кейт Міддлтон виявився замішаним у міжнародному скандалі (фото)

Старший син британського принца Вільяма і Кейт Міддлтон, семирічний принц Джордж, несподівано опинився замішаним в міжнародний скандал, передають Патріоти України.

Нещодавно Кенсінгтонський палац відвідав знаменитий англійський натураліст Девід Аттенборо. Під час візиту 94-річний сер Девід зустрівся з трьома дітьми герцога і герцогині Кембриджських. І подарував їх первістку зуб викопної акули Carcharocles megalodon, якому близько 23 мільйонів років. Як розповів Аттенборо, він знайшов його в 1960-х роках на Мальті, яка аж до 1964 року була британською колонією.

Джордж, який цікавиться динозаврами і іншими доісторичними речами, прийшов в повне захоплення. Момент, коли він розглядає презент, був відображений на опублікованому палацом фото. На аукціоні такий зуб міг би бути проданий не за одну тисячу доларів.
Однак тепер цінний подарунок у юного принца можуть відібрати. Влада Мальти зажадала повернути їм акулячий зуб. Як повідомляє видання Express, міністр культури цієї країни Хосе Еррера заявив, що цей раритет повинен бути переданий одному з мальтійських музеїв. І пообіцяв домогтися того, щоб цінна палеонтологічна знахідка була доставлена назад. Відповідно до законів Мальти, подібні речі вважаються частиною культурної спадщини країни, що не підлягає вивезенню за її межі. І той, хто купує такі цінності, знаючи, що вони були здобуті незаконним шляхом, може отримати до шести років в'язниці і виплатити штраф у розмірі 2000 євро.
«Є деякі артефакти, які важливі для мальтійської природної спадщини, але які опинилися за кордоном і заслуговують того, щоб їх повернути. Ми справедливо приділяємо велику увагу історичним та художнім артефактам. Однак не завжди так йдуть справи з нашим природознавством. Я сповнений рішучості змінити це ставлення», - заявив міністр.
Букінгемський палац ситуацію поки що не прокоментував.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...