Мародерство під час війни карають за законами воєнного часу: 29 мільярдів з "великого крадівництва" "Слуги народу" треба направити на фінансування ЗСУ, - Герой України, генерал та нардеп Забродський

В умовах посилення російської загрози потрібно зміцнити обороноздатність України. Ідеться насамперед про відповідне фінансування ЗСУ. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат з “Європейської Солідарності”, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, зазначають Патріоти України.

““Для війни потрібні три речі — гроші, гроші і ще раз гроші”. Цей вислів видатного політика XX сторіччя Вінстона Черчилля залишається недосяжною істиною для чинної влади”, — сказав Забродський.

Перше — 29 мільярдів з грошей МВФ, з “великого крадівництва” негайно треба направити на підвищення грошового забезпечення військовослужбовців. Що таке грошове забезпечення? Це впевненість у завтрашньому дні, стабільність, можливість думати про виконання завдання і про виконання службового обов’язку, а не про те, як там у тилу твоя родина проживає за твою зарплату, яка в рази менша, ніж та, яка гарантує гідне існування.
Михайло Забродський

Крім того, Забродський наголосив на потребі укомплектувати ті бригади, які вже виконують завдання.

“Ми вимагаємо негайного перегляду плану оборонних закупівель з точки зору нарощування передусім кількості засобів протиповітряної оборони, протитанкових засобів і протикорабельних ракет”, — додав він.

За словами генерал-лейтенанта, у більшості військових частин користуються застарілими системами озброєння радянських зразків.

“На це звертають увагу всі — і відповідний комітет ВРУ, і виробники озброєння — всі, крім тих, кому потрібно на це звертати увагу насамперед”, — зазначив він.

Забродський переконаний, що від стратегічних запасів залежить стійкість тилу.

“Ідеться не про тих, хто тепер у строю, а про тих, кого можуть призвати. Намагання створити запаси в ході конфлікту — це державний злочин”, — зауважив він.

До того ж важливо допомогти органам місцевого самоврядування з фінансуванням системи територіальної оборони.

“Не всі громади заможні, не всі готові до негайного виконання закону України з фінансової точки зору, але це ні в якому разі не знімає відповідальність з держави. Тому 300 мільйонів — місцевим громадам. Передусім тим, що в прикордонних областях, що перебувають під найбільшою загрозою”, — пояснив Забродський.

У чому особливість реалізації цього плану? Те, що в ньому перераховано, і все, що можна додати до цього списку, потрібно було робити ще вчора. На жаль, процеси, які пов’язані з витратою коштів, не дають моментального ефекту, вони потребують часу для проведення певних процедур, зокрема й закупівель.
Михайло Забродський

“Ми не панікери, ми ті, хто тверезо дивиться на обстановку, і ті, хто пропонує цілком реальні і, головне, можливі в нашій ситуації кроки. І будь-яке зволікання з їх реалізацією є злочином”, — підсумував Забродський.


Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...