Масований ракетний удар: Росіяни зруйнували головний православний храм Одеси. Є жертви серед цивільних

Вночі 23 липня внаслідок чергової ракетної атаки росіян в Одесі було зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор.

У міськраді повідомили, що, крім значних пошкоджень будівлі, постраждали православні святині: з-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка є покровителькою Одеси.

На місці прильоту по собору працюють рятувальники та міські комунальні служби.

Думська опублікувала фото і відео собору після ворожої атаки.

Довідково: Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі – найбільший православний храм Одеси; закладений у 1794 році; освячений – у 1808.

На цьому злочини рашизму не обмежилися.

Внаслідок ворожої атаки вночі 23 липня станом на 03:00 в Одесі постраждали, десятки людей, серед яких діти.

Про це заявив голова військової адміністрації Одеської області Олег Кіпер. У поліції міста уточнили, що наразі відомо щонайменше про 22 людей, які отримали поранення, четверо з них – діти. 14 громадян, троє з яких – діти, госпіталізовані. Одну людину врятувати не вдалося.

У міській раді повідомили, що в Одесі серед пошкоджених внаслідок нічної атаки росіян об’єктів – Будинок вчених та будинки поруч.

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...

Вугледар опинився у лещатах: Експерт оцінив загрозу прориву ворога в місто

неділя, 29 вересень 2024, 18:47

Ситуація довкола Вугледара в Донецькій області доволі складна. За певними даними, зосереджено понад 15 тисяч особового складу російської армії. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України. "Сьогодні було повідомлено про...