Масштабні санкції: ЄС нарешті погодив відповідь на випадок подальшої агресії РФ проти України

Євросоюз підготував масштабні санкції на випадок подальшої агресії Росії щодо України, повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн в інтерв'ю Le Journal du Dimanche, зазначають Патріоти України.

"Будь-яка подальша агресія проти України підлягатиме санкціям з величезними наслідками. Вони вже готові. Європейські країни єдині і діють узгоджено зі США та НАТО. Ми хочемо добрих відносин з Росією, але це залежить від її дій. Вона має припинити свої провокації", - цитує Ляйєн УП.

Відповідаючи на запитання, чи не заморозить діалог між Росією та США процес інтеграції України з НАТО та ЄС і чи це не торкнеться також інших країн, таких як Вірменія чи Грузія, глава Єврокомісії сказала: "Ми глибоко поважаємо суверенітет цих країн, а також їхню територіальну цілісність та їхню здатність вирішувати свою долю" .

Вона наголосила, що Сполучені Штати також поділяють ці принципи. "Таким чином, український народ має вирішувати своє майбутнє", - наголосила вона.

За її словами, підтримка ЄС проявляється в угодах про асоціацію та вільну торгівлю, які "необхідно вивчити та поглибити", щоб торгівля товарами та послугами була більш прибутковою для України, а також для Грузії та Молдови.


Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...