Медведчук з Кузьміним вимагають розправи над офіцером Генштабу ЗСУ та блогером Штефаном за "підбурювання до вбивства" проросійської агітаторки з TikTok

Народні депутати від ОПЗЖ Віктор Медведчук і Ренат Кузьмін ініціюють відкриття кримінального провадження проти українського військового Анатолія Штефана, повідомляється на сайті парламент, зазначають Патріоти України.

Депутати звернулися до Офісу генпрокурора з вимогою розпочати досудове розслідування щодо “фактів переслідування, погроз вбивством на грунті національної нетерпимості блогеру Таїсії Маламан, вчинення підбурювання до таких протиправних дій військовослужбовцем Генерального штабу ЗСУ Анатолієм Штефаном та вжиття термінових заходів для забезпечення безпеки блогера та членів її сім’ї”.

“Цинічна розправа над популярним блогером, яка зазнала цькування з боку військовослужбовця Генштабу ЗСУ за відео в соціальній мережі TikTok, набула широкого резонансу в суспільстві”, – йдеться в заяві.

На думку нардепів, дії військового підпадають під ч.4 ст. 27 і ч. 2 ст. 129 КК України (підбурювання до загрози вбивством). Вони вважають, що публікація Штефаном скандального відео за участю блогерги стала «відправною точкою для скоєного терору і переслідування».

“Заклики знайшли підтримку у радикалів, й особисті дані її та членів її родини, були оприлюднені в мережі інтернет, а сама [блогерка] через наявну реальну загрозу життю та здоров’ю вимушена залишити місце проживання та переховуватися”, – йдеться в запиті депутатів ОПЗЖ.

У січні в мережі розгорівся скандал навколо блогерки Таїсії Онацької (Маламан), відомої під ніком Di.rubens.

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан поділився прокоментував у соцмережі відео за участю дівчини, на якому вона між Україною і Росією вибрала країну-агресора.

Пізніше блогерка заявила, що відео було неправильно змонтовано. Насправді, їй був запропонований вибір країн, в яких вона хоче побувати.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...