Мер Одеси Труханов закликав компромісу з Росією щодо окупованих територій України та проти знесення пам'ятника Катерині II

Міський голова Одеси Геннадій Труханов висловив думку, що Україні потрібно вести переговори з Росією та шукати компроміси. Про це він заявив в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera, передають Патріоти України.

Труханов наголосив, що на кону життя мільйонів людей, тому необхідно домовлятися з Росією та «поступово шукати компроміси». Зокрема, йдеться про майбутнє окупованого Росією Криму.

«Я вважаю, що важливо діяти політично, адже на кону життя мільйонів людей. Я не хочу, щоб мене неправильно зрозуміли. Очевидно, я мрію повернутися до наших кордонів у 1991 році, але треба крок за кроком домовлятися, поступово шукати компроміси, уникати конфронтації», – сказав він.

Міський голова Одеси також заявив, що виступає проти знесення пам'ятника Катерині II. «Я проти знесення статуй. Від того, що ми зруйнуємо пам'ятники, історія не зміниться. Я знаю, що зібрано петицію з 25 000 підписів, але я чекаю. З такою логікою мені також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу», – сказав він.

Труханов у інтерв'ю також припустив, що російський диктатор Володимир Путін спробує захопити Одесу. «Так, він спробує ще: він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбити, як Харків, він хоче отримати його цілим. Я не песиміст, я вірю, що в підсумку ми переможемо. Але війна буде довгою, важкою. Наш наступ на Херсон йде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для з’єднання з Придністров’ям і з півдня на фронтальний удар Чорноморського флоту», – зазначив Труханов.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...