Міхо розбрату: Посол України в Грузії поскаржився, що заяви Саакашвілі шкодять двостороннім міждержавним стосункам

Посол України у Грузії Ігор Долгов висловив жаль з приводу того, що висловлювання експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі ускладнюють двосторонні відносини. Як повідомляє грузинське видання Interpress, про це він сказав у коментарі після зустрічі в МЗС, зазначають Патріоти України.

"На жаль, заклики колишнього президента Грузії не допомагають нам розбудовувати атмосферу довіри між нашими країнами і розвивати двосторонні відносини й стратегічне партнерство. Звісно, як окрема особа, він має право висловлювати свою позицію. Проте зараз ситуація з парламентом (у Грузії після виборів - Ред.) більш-менш стабілізувалася і в центрі уваги є інші, важливіші питання", - зазначив Ігор Долгов.

Він висловив сподівання, що "окрема думка окремої особи" не зашкодить дружбі між Україною та Грузією.

"Ми потребуємо сильної та згуртованої Грузії як стратегічного партнера. У наших спільних інтересах - бути сильними і надійними одне для одного", - зазначив посол.

Нагадаємо, після 1-го туру парламентських виборів у Грузії низка опозиційних партій, серед яких і "Єдиний національний рух" Саакашвілі, заявили про масові фальсифікації та відмовилися від участі в другому турі та від місць у парламенті, вимагаючи перевиборів.

Нагадаємо, між Україною та Грузією неодноразово виникала напруга через заяви експрезидента, пов'язані з політичним життям Грузії, а також його призначення на посаду голови виконавчого комітету Ради реформ.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба у зв'язку з цим наголошував, що Михеїл Саакашвілі у своїх коментарях щодо ситуації в Грузії не представляє позицію України.

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...

"Каравани вже пішли": Експерт дав прогноз , коли західна зброя зможе дати ефект на фронті в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:55

Військова допомога США вже відправлена в Україну і незабаром надійде. Про це в ефірі Radio NV сказав військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак, передають Патріоти України. За його словами, "каравани допомоги вже пішли". "Не знаємо що, а...