Міністр оборони Британії заявив, що Путін та його генерали копіюють фашизм та тиранію 70-річної давності

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес вважає, що кремлівський диктатор Володимир Путін та його найближче політичне оточення у війні проти України "копіюють фашизм" нацистів. За його словами, їхні дії псують колись горду світову репутацію Росії. Про це повідомляє британське видання The Guardian, у розпорядження якого потрапили цитати з майбутнього виступу глави Міноборони країни, передають Патріоти України.

Уоллес зазначить, що Путін та його генерали повторюють помилки тоталітарних режимів минулого століття. Зокрема, він вкаже на неспровоковане та незаконне широкомасштабне вторгнення в Україну, знищення безневинних громадян та їхніх будинків, а також масові звірства, зокрема проти жінок та дітей.

"Давайте відзначимо абсурдність російських генералів - блискучих у нагладжених парадних мундирах і обтяжених численними медалями - за те, що вони повністю замішані в викраденні Путіним гордої історії захисту їхніх предків від безжального вторгнення фашизму", - скаже. За його словами, професійні солдати також вражені поведінкою російської армії, яка неодноразово бомбардувала мирних жителів, але не досягла поставлених військових цілей.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...