Міністр оборони Румунії виступив за переговори Заходу з Росією

Міністр оборони Румунії Васіле Динку висловився, що переговори з Росією є єдиною можливістю досягнення миру в російсько-українській війні. В Офісі Президента так не вважають, а тому відповіли на цинічні заяви, передають Патріоти України.

Міністр Динку суботу в ефірі румунського телеканалу зазначив, що "країни світу, НАТО, США" повинні вести переговори про гарантії безпеки для України і про мир із Росією. "Єдиним шансом на мир можуть бути переговори з Росією. Звичайно, це складні переговори", – зазначив Васіле Динку.

При цьому, Динку вважає, що росія має значні ресурси для продовження війни проти України. І його навіть влаштовує "замороження конфлікту". "В ідеалі було б досягти ситуації переговорів, навіть якщо це закінчиться замороженим конфліктом, переговори все одно принесли б більше користі, ніж те, що відбувається зараз, знищення людських життів, матеріальних цінностей", – додав політик.

У Зеленського назвали єдині шляхи завершення війни

Так, голова фракції "Слуга Народу", член делегації України на переговорах з Росією Давид Арахамія не оминув заяв міністра оборони Румунії та зазначив. що Україна готова до переговорів із Заходом, але не щодо миру.

"Ми, своєю чергою, готові до переговорів із західними країнами, але з приводу нашого якнайшвидшого вступу до НАТО. Це єдина тема на, яку ми можемо вести розмову на цей час і росія в цих перемовинах зайва", – наголосив Арахамія.

Арахамія також додав, що "колективна безпека і сильні Збройні сили України – це єдина гарантія миру на Європейському континенті".

Чому не може бути мови про "мир"

В Офісі Президента теж вкотре наголосили на неможливості ведення переговорів із країною-терористкою. Радник Михайло Подоляк різко попросив охочих "помирити" Україну з Росією зробити кілька простих речей.

"Питання до "миротворців". Бажаєте переговорів? Алгоритм простий", – зазначив Подоляк та запропонував порядок дій:

  • Перегляньте фото/відео масових поховань.
  • Запропонуйте Кремлю негайно вивести армії із суверенної території .
  • Сформуйте трибунал та вимагайте видачі Росією воєнних злочинців.

Україна сама обирає тактику: Блінкен прокоментував удари американською зброєю по РФ

середа, 15 травень 2024, 16:56

Держсекретар США Ентоні Блінкен прокоментував можливість використання Україною американської зброї по території Росії. Деталі: Блінкен ухилився від прямої відповіді на уточнювальне запитання про те, чи дозволять США бити про території РФ американською ...

Важливий крок! Блінкен у Києві анонсував 2 млрд доларів для українського ОПК

середа, 15 травень 2024, 16:44

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що США нададуть додаткові 2 млрд доларів у вигляді внеску до новоствореного фонду, метою якого буде розвиток українського оборонно-промислового комплексу та фінансування закупівлі зброї. . Блінкен зазначи...