Міністр оборони Таран назвав "своєчасною" допомогу США і розповів, куди витратять ці $150 000 000

У Міноборони назвали  своєчасною  допомогу США

Міністр оборони Андрій Таран, котрий не може дати ради бюджетним мільярдам на оборонне замовлення 2021, каже про "своєчасність і обґрунтованість" рішення США надати Україні другу частину допомоги в сфері безпеки у розмірі $150 000 000, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

За словами Тарана, ця допомога буде спрямована на проведення заходів із забезпечення територіальної цілісності України, оборони кордонів і поглиблення сумісності з НАТО.

"Цей пакет допомоги спрямований на підвищення бойових можливостей сил оборони України, управління підрозділами, елементів радіоелектронної боротьби. Йдетьсяпро поповнення наших арсеналів протиартилерійських радарів, засобів для боротьби з безпілотниками, захищеного зв'язку, електронної боротьби і евакуації поранених із поля бою, а також підготовку та обладнання для удосконалення безпеки частин Повітряних сил Збройних Сил", - сказав міністр.

Він також наголосив на важливості виконання Україною заходів оборонної реформи, посилення демократичного цивільного контролю над ЗСУ в рамках Ініціативи допомоги Україні в сфері безпеки. Він нагадав, що стратегічний діалог на рівні керівників оборонних відомств України і США динамічно розвивається і це є запорукою зміцнення обороноздатності і практичної реалізації євроатлантичних прагнень України.

"Партнери щодо США надають нам безпрецедентну підтримку в посиленні нашої обороноздатності і національної стійкості. Протягом 2014-2021 років Україна отримала від уряду США оборонну допомогу майже на $2,5 млрд. А недавно Комітет у закордонних справах Сенату США одноголосно прийняв законопроект Про партнерство з Україною в сфері безпеки, що, після підписання в Палаті представників, Сенаті і президентом США, збільшить щорічну військову допомогу до $300 млн. Вдячний нашим американським друзям за колосальну дипломатичну, політичну, фінансову підтримку і практичні кроки щодо збереження суверенітету і відновлення територіальної цілісності України", - зазначив Таран.

Він нагадав, що 14 червня лідери держав-членів НАТО зберуться в Брюсселі для участі в саміті і наголосив, що Україна сподівається на розуміння того, що українське питання має знайти належне місце в порядку денному саміту.

Нагадаємо, 1 березня стало відомо, що Пентагон виділив Україні новий пакет військової допомоги на 125 млн доларів. Гроші призначені для оснащення ЗСУ, щоб допомогти Україні "зберегти територіальну цілісність" і "поліпшити оперативну сумісність з НАТО".

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...