Міноборони підписало меморандум з Baykar про відкриття ремонтної бази та центру підготовки Bayraktar TB2 в Україні

У присутності Президента України Володимира Зеленського було підписано Меморандум про співпрацю між Міноборони України та турецькою компанією Bayraktar Savunma, зазначають Патріоти України.

Міністерство оборони України та компанія Bayraktar Savunma домовляються щодо будівництва та облаштування спільного навчально-випробувального центру для обслуговування, поточного ремонту та модернізації БПЛА, а також проведення навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2, про це повідомили у Міноборони.

З української сторони документ підписав міністр оборони Андрій Таран, з турецької — генеральний директор компанії Bayraktar Халук Байрактар.

«Ми чекали на цей момент дуже довго. Це важлива подія для нас», — наголосив Володимир Зеленський після підписання Меморандуму.
Підписання Меморандуму про співпрацю. Фото: МО України

Президент України висловив подяку від себе особисто та від українського народу Главі Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку реалізації цього проекту.

«Це великий реальний крок уперед. Вдячний Президенту Ердогану. Це реальна підтримка суверенітету й незалежності України», — наголосив Володимир Зеленський.

Згідно з документом, компанія Bayraktar побудує поблизу Василькова, на території, що належать Міністерству оборони України, центр з обслуговування, поточного ремонту і модернізації безпілотних літальних апаратів.

Окрім того у центрі здійснюватиметься навчання та підготовка персоналу, який працюватиме з цими БПЛА. Планується, що згодом в Україні буде споруджено та працюватиме низка таких центрів.

Наступним етапом буде налагодження українсько-турецького виробництва безпілотників.

Турецька компанія Bayraktar планує інвестувати власні кошти у будівництво в Україні заводу з виготовлення безпілотників, де працюватимуть українські фахівці.

Не приховував симпатій до Кремля: Трамп називав Україну "тотально корумпованою" і "частиною Росії"

вівторок, 23 квітень 2024, 10:30

За часів свого президентства Дональд Трамп критикував Україну за корупцію і підтримував історичні претензії Росії на частину її території. Про це йдеться у публікації The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Колишні й нинішні посадовці адм...

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...