Міноборони повідомило, чим саме і в якій кількості РФ атакувала сьогодні українські міста

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 10 жовтня повідомив, чим саме і звідки війська РФ атакували Україну під час масованого ракетного удару. Цю інформацію публікує Міноборони України.

"10 жовтня о 6 годині ранку розлючений диктатор дав команду атакувати мирні міста України на усіх напрямках ракетами різних типів, зокрема з акваторії Чорного моря та Каспійського регіону. Використовуються високоточні крилаті ракети наземного, морського і повітряного базування", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ракети Х-101, Х-555 окупанти запускають із району Каспію з 11 літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160. Крилаті ракети Калібр – з кораблів у Чорному морі, ОТРК Іскандер наземного базування – на різних напрямках. Також ворог застосовує ракети зенітно-ракетних комплексів С-300 та РСЗВ Торнадо-С.

"Станом на 11.40 10 жовтня ворог застосував по Україні понад 80 ракет. Протиповітряною обороною Повітряних сил у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ збито близько 45 ракет. Крім того, протиповітряною обороною знищено 9 з 12 дронів-камікадзе Shahed 136", – повідомляють у Міноборони.

Речник ЗС нагадав, що ракети Х-101 можуть долати відстань 5 500 кілометрів. Тому неважливо, звідки їх запускають, а важливо – як їх запускають, за яким маршрутом. За словами Ігната, ворог намагається обдурити нашу ППО, а українські зенітники роблять усе можливе, щоби виявити ворожі повітряні цілі.
Командувач Повітряних сил Микола Олещук запевнив, що ППО працює злагоджено і протидіє ворогу.

Намагання Путіна вести війну в дусі 19-го століття - це жахлива стратегія, - міністр оборони США

понеділок, 20 травень 2024, 22:00

Намагання російського диктатора Володимира Путіна вести загарбницьку війну проти України в дусі 19-го століття – це жахлива стратегія. Про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (...

"Я не буду говорити публічно, що я можу порадити": Топ-посадовці США уточнили, чи можуть ЗСУ бити по Росії американською зброєю

понеділок, 20 травень 2024, 21:15

Американські топ-посадовці США уточнили, як Збройні сили України можуть застосовувати надану зброю американського виробництва. Відповідні заяви зробили голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун та міністр оборони США Ллойд...