Міноборони РФ повідомляє про рекордний нальот БПЛА "Лютий": Що відомо про масштабну повітряну атаку на Москву, Підмосков'я та ще кілька регіонів Росії

Наслідки пожежі в Підмосков'ї

У ніч на 10 вересня Росія зазнала масштабної повітряної атаки. Безпілотники атакували Московську, Брянську, Липецьку, Калузьку, Курську і Тульську області Росії. Загалом сили ППО РФ нібито знищили 144 українських дронів. Як повідомляли вже Патріоти України, через масовану атаку БПЛА аеропорти "Внуково" і "Домодєдово" не приймають і не відправляють рейси, а влада Підмосков'я повідомляє про жертви.

Україна застосувала дрони "Лютий"

Як повідомив прокремлівський Telegram-канал Mash, ЗСУ під час атаки застосували дрони літакового типу "Лютий" для ударів по Підмосков'ю

Зазначається, що дальність польоту "Лютих" — приблизно 1000 кілометрів, бойове навантаження — 50 кілограмів вибухівки.

Атака на Брянську область

Губернатор Олександр Богомаз у себе в Telegram повідомив, що сили ППО РФ збили над Брянською областю 59 безпілотників. За його словами, постраждалих немає.

Також місцеві Telegram-канали опублікували відео, які зняли очевидці на місці подій.

Атака на Липецьку область

Губернатор Липецької області Ігор Артамонов у себе в Telegram повідомив про атаку БПЛА. За його словами, безпілотники нібито були придушені в Єлецькому районі, Липецькому та Воловському муніципальних округах.

"Жертв і постраждалих немає. На місці падіння уламків працюють спецслужби", — написав він.

Атака на Калузьку область

Губернатор Калузької області Росії Владислав Шапша повідомив, що силами ППО РФ у Жуковському, Малоярославецькому та Дзержинському районах нібито знищено 7 БПЛА.

"На місцях знищення працюють оперативні групи. За попередніми даними жертв і руйнувань інфраструктури немає", — зазначив він.

Атака на Курську область

Виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов у себе в Telegram заявив, що було відбито масований наліт безпілотників. Так, нібито було збито 12 дронів.

Атака на Тульську область

Як повідомив Telegram-канал SHOT, ще два дрони нібито було уражено в Тульській області РФ. Уламки впали на одному з об'єктів ПЕК. При цьому постраждалих немає, подача ресурсу споживачам не порушена.

Прокремлівських телеграм-канал Baza цитує заяву Міноборони Росії:

"144 украинских беспилотника за ночь уничтожены силами ПВО над территорией России.

72 БПЛА были уничтожены над территорией Брянской области, 20 – над территорией Московской области, 14 – над территорией Курской области, 13 – над территорией Тульской области, восемь – над территорией Белгородской области, семь - над территорией Калужской области, пять – над территорией Воронежской области, четыре – над территорией Липецкой области и один над территорией Орловской области".

Нагадаємо, раніше глава ГУР Кирило Буданов заявив, що нові дрони Сил оборони можуть бити по військових об'єктах РФ на відстань до 1800 км. Так, майже 80 російських авіабаз опиняються під ударом українського дрона з дальністю майже 2 тисячі км. Крім того, пристрій зможе підривати російську інфраструктуру та об'єкти, які застосовуються для війни.

"Вони завжди говорять про Крим": Зловісний бумеранг війни накрив Росію, окупація Суджі має особливий вплив, - The Guardian

вівторок, 10 вересень 2024, 10:53

Суджа - українське місто, яке забуло про своє коріння. Як пише The Guardian, українська окупація міста Суджа в Курській області виглядає зловісним "бумерангом" путінської пропаганди. Доки Кремль стверджує, що повертає "исконно русские земли", ЗСУ взяли...

"Звіт надійшов": Білий дім направив до Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні, - Reuters

вівторок, 10 вересень 2024, 10:30

Адміністрація президента США Джо Байдена направила Конгресу секретну доповідь про свою стратегію війни в Україні. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Зазначається, це сталося після того, як у законі про допомогу на 61 млрд доларів, ухвален...