Міноборони РФ заявило про успішне випробування ракети-носія ядерної зброї "Булава"

Міноборони Росії стверджує, що підводний крейсер Імператор Олександр Третій виконав випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети Булава, яка може нести ядерний заряд. Про це йдеться у заяві відомства в неділю, 5 листопада, передають Патріоти України.

Як стверджується, пуск ракети виконали з акваторії Білого моря по бойовому полігону Кура на півострові Камчатка. Міноборони країни-агресора розповідає, що випробування відбулися «у штатному режимі», а головні частини ракети нібито в призначений час прибули в заданий район.

Після зазначених випробувань буде ухвалено рішення про прийом крейсера до складу російського ВМФ. Імператор Олександр Третій — російський серійний підводний човен, оснащений 16 балістичними ракетами Булава і торпедною зброєю.

Ракета Булава має максимальну дальність до 9300 км. Її стартова вага — 36,8 тонни. Може доставити до десяти ядерних блоків.

4 листопада ГУР Міноборони України повідомило, що 1 листопада Росія провела невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) РС-24 Ярс і балістичної ракети РСМ-56 Булава. Також Росія має «серйозні проблеми» з важкою міжконтинентальною балістичною ракетою РС-28 Сармат, яка є одним із ключових проєктів в оголошеному процесі «модернізації» стратегічних ядерних сил РФ. Такі проблеми стали прямим наслідком санкційної політики проти Москви, вважають у ГУР.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...