Місце вибрали не випадкове: У Польщі сквер біля консульства Росії назвали на честь Героїчного Маріуполя (фото)

У польському місті Ґданськ з’явилася площа імені Героїчного Маріуполя. Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на очільницю міста Александру Дулькєвич, передають Патріоти України.

"Маріуполь і Ґданськ поєднують не лише партнерські відносини, але й дружба. Це – чудове місто, яке з перших днів війни російської агресії стало ціллю лютої і звірячої агресії", - зазначила Дулькевич.

За її словами, "віднині сквер в районі Вжещ на перетині вулиць Партизанів і Матері Польщі буде імені Героїчного Маріуполя". Таким чином місто хоче віддати шану героям, які боронили Маріуполь.

Місце, де знаходиться сквер, - невипадкове. Поблизу знаходиться Генеральне консульство Російської Федерації. Дулькєвич також повідомила, що разом із мером Варшави Рафалом Тшасковським вони задекларували допомогу у відбудові міста, підписавши пакт міст "Фенікс". До нього належать міста, що повстали з руїн.

У сквері встановлено виставку фотографій під назвою "Маріуполь – героїчне місто", підготовлену Національним музеєм історії України у Другій світовій війні та музеєм Гданська. Там показано кадри того, яким був Маріуполь "до", як він розвивався і що зробила з містом Росія.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...