Модного російського співака внесли в список осіб, що загрожують нацбезпеці України

Пропагандист Shaman їздив виступати на окуповану частину Херсонщини

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло російського співака-пропагандиста Ярослава Дронова (Shaman) до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Дронов їздив виступати перед російськими військовими на тимчасово окуповані території України та навіть зняв там відео на одну зі своїх пропагандистських пісень.

Крім Дронова, у 2023 році МКІП додав у список ще одного росіянина – російського актора Олексія Кравченка, відомого за фільмами "9 рота", "Солнцепьок", "Наш спецназ", серіалами "Бригада", "Спецназ" тощо, йдеться у відповіді відомства на запит "Інтерфакс-Україна".

Через зйомки у пропагандистському фільмі про війну на Донбасі "Солнцепьок" МКІП вносив Кравченка у список ще у жовтні 2021 року. Втім, у липні 2023 року "Детектор-медіа" виявив, що вже у листопаді того ж року його виключили зі списку нібито на підставі звернення СБУ.

Також у МКІП поінформували, що протягом 2023 року жодну особу з цього переліку не виключали. Тож на сьогоднішній день у ньому перебуває 213 осіб.

Нагадаємо, у рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, внесли чотирьох росіян: Володимира Соловйова, Дмитра Кисельова, Анну Семенович і Дмитра Пучкова. При цьому зі списку вилучили прізвище російського гумориста Максима Галкіна.

Список осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, складає Міністерство культури на підставі звернень СБУ, РНБО чи Нацради з питань телебачення та радіо починаючи з 2015 року.

8 серпня 2015 року Мінкульт отримав від СБУ список з 14 осіб і створив Перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

Перебування особи в цьому списку означає введення в дію проти неї певних обмежень. Приміром, якщо мова про діячів кіногалузі, то Держкіно відмовляє у видачі державного посвідчення або припиняє дію посвідчення на показ фільмів, учасником якого є особа з переліку.

Кажуть про "особисті причини": Сирський не допустив ГУР МО до операції в Курській області, - le Monde

неділя, 1 вересень 2024, 10:56

Генеральний штаб Збройних сил України не допустив російських повстанців, які беруть участь у бойових діях проти армії Путіна, до найзухвалішої військової операції Києва за два з половиною роки — наступу в Курській області, передають Патріоти України. І...

Особливе партнерство: Путін "розплатився" з Кім Чен Ином за снаряди породистими кіньми, - The Times

неділя, 1 вересень 2024, 9:55

Правитель РФ Володимир Путін відправив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину 24 коні породи орловський рисак в якості часткової оплати за артилерійські снаряди для війни проти України, передають Патріоти України з посиланням на The Times. Як зазначає вида...