"Мої слова вирвали із контексту": Арестович назвав головну умову для диверсій у РФ та запуску "ракет на Москву" (відео)

Позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович пояснив свою нещодавню заяву про "ракети на Москву". Пояснення він озвучив в ефірі телеканалу "Україна 24", передають Патріоти України.

На питання ведучої, чи має Україна подібні ракети, Арестович заперечив, сказавши, що тоді б про це знали й розповідали усі. "Є проекти ракетних комплексів "Сапсан", "Гром-1" і "Гром-2", які в теорії мають досягати дальності більш ніж 500 км, в залежності від конструкції. Але щоб вони стали на озброєння, треба не менше 5-7 років наполегливої праці", - сказав радник глави ОП.
Він також додав, що його слова було перекручено й вирвано з контексту. "Я сказав, що якщо Путін так буде поводитися далі, і РФ, то колись і українські ракети будуть спрямовані на Москву", - пояснив Арестович.

"Треба розуміти, що ми нікому не загрожуємо. Це попередження лише, що будь-які дії мають свої наслідки, тому що РФ вісім років поспіль кожного вечора розповідає, як вона нас поверне у "кам'яний вік", розбомбить, зітре у пил. І коли ми один раз на мільйон їх заяв заявили, що такі дії мають наслідки, вони там переполошилися на всіх федеральних каналах", - каже він.

Він також прокоментував можливість диверсій у Росії та в окупованому нею Криму. За його словами, про це можна буде говорити лише за умови повномасштабної війни. "Теракти від диверсій відрізняються тим, що диверсія - це військова дія, а теракт - це міжнародний злочин. Ми не збираємося вбивати мирних російських громадян. І ракети, спрямовані на Москву - це ж не ж не на жилі квартали Москви, якщо вони колись будуть спрямовані", - сказав радник глави ОП.

"Якщо почнеться повномасштабна війна - це основна умова", - резюмував він.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...