"Москітний флот" ВМСУ поповнять флотилією першокласних катерів: Зеленський розповів, коли Україна отримає від США знамениті Mark VI

Варто зазначити, що за водотоннажністю Mark VI (72 т) перевищує малі броньовані артилерійські катери «Гюрза-М» (54 т), але вдвічі менше "Айлендів" (153-165 т)

Сполучені Штати Америки у наступному році розпочнуть передачу Україні швидкісних бойових катерів Mark VI зі штатним потужним озброєнням. Про це президент Зеленський заявив на святковому заході на честь Дня ВМСУ, зазначають Патріоти України.

Так глава держави на Одещині під час урочистих заходів з нагоди Дня ВМС Збройних сил України анонсував спільні з союзниками масштабні проєкти, спрямовані на посилення військово-морських сил України.

Пряма мова: "Україна разом зі США, з Великою Британією, Турецькою Республікою та багатьма нашими друзями і іншими країнами активно реалізує спільні масштабні проєкти щодо оновлення нашого корабельного складу, розбудови сучасної військово-морської інфраструктури, підготовки особового складу. Зокрема, наступного року американська сторона розпочне передачу Україні швидкісних бойових катерів Mark VI.

У порту "Південному" формується відповідна інфраструктура, розгорнуто управління дивізіону кораблів, базується 2 катери типу "Island" та очікується поповнення ще щонайменше 3 катери, які зараз проходять модернізацію у США".

Зеленський також розповів, що в рамках співпраці між Україною та Великою Британією у короткостроковій перспективі український флот поповниться протимінними кораблями і сучасними ракетними катерами.

Президент додав, що Україна очікує, що незабаром також отримає сучасні та ефективні безпілотні літальні апарати Bayraktar виробництва Туреччини: "Українські екіпажі для них вже завершують підготовку у Турецькій Республіці. Також наші турецькі друзі активно підтримують і розвиток корабельного складу ВМС України. Перший корпус нашого сучасного корвета вже закладений у Туреччині і буде добудований на українській верфі до кінця 2023 року".


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...