Московський майдан, підсумки: Держиморди Путіна затримали більше тисячі осіб

Рекордна кількість затриманих та побитих з часів акцій непокори в Росії 2011 року

Більше 1300 осіб були затримані у суботу в Москві в ході акції за допуск незалежних кандидатів на вибори до Мосміськдуми. Про це повідомили російському "Інтерфаксу" у прес-службі столичного главку МВС РФ, зазначають Патріоти України. Учасників акції жорстоко розганяли поліцаї та гвардійці Путіна, провівши масові затримання. Серед затриманихі організатори акції: Іван Жданов, Дмитро Гудков і Юлія Галямін. ОВД-Інфо повідомляло, що було затримано 1373 осіб. Медуза повідомляє, що це рекорд за останні сім років.

"На несанкціонованій акції в центрі столиці за різні правопорушення було затримано 1074 людини. За результатами розгляду щодо них будуть прийняті рішення відповідно до закону", - заявили у відомстві.

Повідомляється, що незареєстрованих кандидатів у депутати Мосміськдуми Любов Соболь та Івана Жданова затримали вдруге за день.

Як пише "Медуза", акція, яка була запланована на Тверській вулиці біля мерії Москви, швидко перетворилася на ходу по сусідніх вулицях і провулках. У якийсь момент учасники протесту ненадовго перекрили рух по Садовому.

Поліція і СК прийшли з обшуками в студію "Навальний Live". Ведучий трансляції Володимир Мілов і кілька співробітників "Навальний Live" затримані.

Головного редактора "Дождя" Олександру Перепелову викликали в СК на допит у справі про перешкоджання роботі виборчкомів (вона у статусі свідка). На сервер "Дождя" влаштували DDoS-атаку.

Поліція блокувала людей, які зібралися на Трубній площі, і затримала більшість із них.

"Журналісти повідомляли про грубе поводження співробітників ОМОНу: вони били по камерах і телефонах, вибиваючи техніку з рук і завдаючи травми. Вдень ОМОН і Росгвардія також застосовували палиці проти протестуючих", - пише "Медуза".

Фотокореспондент "Нової газети" Вікторія Одіссонова повідомила, що омонівець сильно вдарив по її фотоапарату і потрапив по обличчю. Оператор YouTube-каналу відомого блогера Іллі Варламова Олексій Солоухін, якому під час протестів розбили ніс, розповів про звірства силовиків: "Нас взяли в кільце, і стали всіх бити і приймати. Всі кричали, і було страшно. Я рятував камеру. Сфоткав [ніс], вже коли кров перестала йти. Звірі пи*дець, жінок били, ламали буквально".

Олексій Солоухін

Відомо про 77 осіб, котрі отримали травми під час мітингу в Москві. Основну частину – 76 постраждалих – оглянули на місці чергові лікарі, 1 людина госпіталізована.

Відео жорстокого побиття російськими силовиками учасників мітингу біля "Дитячого світу".

На Трубній площі розпорошили газ. Протестувальників продовжують бити.

Масштабний мітинг у Москві: понад 1300 затриманих

На Трубній площі кілька разів затримувати учасників акції протесту. Серед них – юрист Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь. З

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...