Московити знайшли виправдання невдачам своїх "Панцирів": На околицях Тегерану знов два потужні вибухи

Дайджест подій на Близькому сході

Дайджест подій на Близькому сході. 10 липня 2020 року

Лівія: Масове знищення ЗРПК “Панцир-С1” в Сирії та Лівії викликало необхідність скрепоносів виправдатись за свої вундервафлі, які мало того що коштують по 15 млн.доларів за штуку так і не відповідають заявленим характеристикам. Виправдування, як і завжди, були на кшталт «кривизни землі».


У виданні міністерства оборони немитої «Красная Звезда» було заявлено, що «Панцир» має обмеження щодо своєї здатності виявляти цілі, або має «мертві зони». Така «нездатність» особливо відчутна коли ціль діє на максимальних швидкостях – на гранично малих або максимально великих висотах.

У червні газета писала, що експортна версія системи протиповітряної оборони “Панцир” має лише оптичну систему управління і, отже, “погано оснащена для боротьби з такими цілями, як турецький Bayraktar TB2”. Тим не менш, видання зазначає, що, враховуючи швидкість та ефективну площу розсіювання турецьких розвідувальних безпілотників Bayraktar TB2, Pantsir може протидіяти їм.

Хоча заради правди треба зауважити, що кількість втрачених систем ППО російського виробництва Pantsir-S1 у Сирії та Лівії щонайменше 23 за цей рік. І серед них були не лише системи експортного варіанту. До речі, в Штати був переданий вагнерівський трофейний Pantsir-S1. Чому їхні вундервафлі можуть діяти лише в оптичному каналі пропагандистське видання не пояснює. Хоча можемо припустити, що за причини технологічної відсталості.

Лівійська національна нафтова компанія оголосила про початок роботи по відвантаженню сировини. Перший танкер Kriti Bastion вже прибув до порту Ес Сідер для отримання першої партії експортної нафти.


Гендиректор NOC Мустафа Саналлах не приховував своїх радісних почуттів з приводу зняття обмежень у видобутку нафти. З поновленням роботи лівійців привітали і в американському посольстві. Що примітне, так це, що розблокування нафтової галузі відбулося у беззбройний спосіб. Тобто вагнерівці та прохафтарівські бандити внаслідок тиску були вимушені відступити. Показова деталь.

І поки не зрозуміло, куди ділилися вагнервіці з нафтових родовищ – на околицях бази Аль-Джафра, їх повно. Місцеві засняли місце базування російських найманців в одному з будинків у місті Сухна.

Туреччина: Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар сьогодні з офіційним візитом у Києві: «Офіційна Анкара поважає цілісність України і виступає за мирне врегулювання конфліктів». Дякуємо на послідовну підтримку українського народу.


Державна рада Туреччини відмінив рішення уряду Ататюрка від 24 листопада 1934 року про надання статусу музею Айя Софія (Святої Софії) в Стамбулі. Президент Туреччини вже підписав указ про поновлення богослужінь всіх релігій у Айя-Соф’я. Ердоган зазначив: «У нашій країні 435 церков, синагог та кирх і це вказує на те культурне багатство, яке ми зберігаємо і ту повагу, яку ми маємо до представників інших конфесій в наше країні. Відкриття Айя Софії для молитви безпосередньо пов’язано з суверенітетом нашої країни і питання розглядалося відповідно до цього права. Будь-які коментарі на цю тему ми сприймаємо, як втручання у суверенні справи Туреччини”.


Що цікаво, на цьому тижні московитська дума прийняла звернення до Туреччини, щоб запобігти відміні статусу музею. На що вони розраховували?

Сирія: У Сирії 3 млн чоловік вже через 48 годин можуть зіткнутися з голодом. Нагадаю, що росія та Китай заблокували проект резолюції в РБ ООН висунуту Німеччиною та Бельгією про транскордонну гуманітарну допомогу Сирії.


В провінції Хасака асадити знов заблокували американських патруль. Після нетривалої суперечки американці поїхали у зворотному напрямку.

Іран: Череда вибухів на військових, близьких до ракетно-ядерного комплексу Ірану не припиняються. Близько 01:00 в п’ятницю, 10 липня, два потужні вибухи прогриміли в районі міста Кередж, в західному передмісті Тегерану. За повідомленнями місцевих жителів, вибуховою хвилею було вибито скло на значній території, і почалися перебої в електропостачанні.

Точне місце вибуху не повідомляється, проте, за словами експертів, в районі вибуху розташовані два великих військових об’єкта. Це третій за останній тиждень великий вибух в околицях Тегерану і п’ятий вибух за останні два тижні.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...