Москва "нервно курит": До Одеси незабаром зайдуть нові кораблі НАТО

Під час візиту до Одеси Північноатлантичної Ради НАТО наприкінці жовтня, до порту міста зайдуть три мінних тральщики країн альянсу, повідомляють Патріоти України з посиланням на УМП.

Інформацію щодо цього оголосив на брифінгу у Києві віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

“Що стосується НАТО: насамперед можу сказати всім, хто розганяє сигнали про те, що цей уряд згортає євроатлантичну інтеграцію – не дочекаєтесь. Ніхто нічого не згортає. Більш того, у нас надзвичайно висока динаміка діалогу з Північноатлантичним альянсом”, – сказав Кулеба.

Він нагадав, що Президент України Володимир Зеленський зустрічався з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом в Нью-Йорку під час Генассамблеї ООН.

Ми зараз в активній фазі готуємо візит Північноатлантичної Ради НАТО до України. Це буде унікальний візит, він складатиметься з двох днів. Перший день проведуть наші колеги з НАТО в Одесі. Під цей візит в порт Одеси зайдуть три мінних тральники країн НАТО. Візит до Одеси не є випадковим – це політичний сигнал підтримки ВМС України і сигнал про ту велику увагу, яку приділяє Альянс ситуації в Чорному Морі, – додав віце-прем’єр.

Він зазначив, що другий день Рада проведе в Києві.

“Буде зустріч з Президентом, будуть зустрічі у Верховній Раді. Ми також проведемо засідання комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України. Зазвичай на цьому засіданні головує віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, наразі це я, але ми вирішили пожвавити формат і участь у засіданні візьме заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки”, – зазначив він.

Стосовно кораблів, мова йде про кораблі 2-ї постійної протимінної групи НАТО (англ. Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 – SNMCMG2).

2-га постійна протимінна група НАТО – це одна з морських груп швидкого реагування НАТО. Завдання групи — пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню НАТО у Неаполі в Італії.

Нагадаємо, 13 жовтня до Одеси прибув ракетний есмінець ВМС США, за котрим гнався російський флот.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...