Москва продемонструвала сюзеренітет: У Кремлі заявили, що Зеленський сам зателефонував Путіну

Путін ніколи не телефонує главам держав пострадянського простору. Для Кремля вони всі - васали, а церемонії і субординація при дворі "царя всєя Русі" продовжує відігравати провідну роль.

У Кремлі заявили, що телефонна розмова Володимира Зеленського та Володимира Путіна 26 липня сталася "з ініціативи української сторони", тобто, президент України сам зателефонував голові РФ. Про це повідомила прес-служба Путіна на офіційному сайті, інформують Патріоти України.

Уточнюється, що під час бесіди були "детально обговорені" різні аспекти врегулювання конфлікту на Донбасі, який Кремль назвав "внутрішньоукраїнською кризою". "Констатовано необхідність підвищення ефективності переговорних зусиль у рамках мінської Контактної групи. Дана позитивна оцінка погодження... додаткових заходів щодо припинення вогню, які набувають чинноті з 27 липня", – сказано в повідомленні.

Як зазначив Кремль, під час змови була акцентована важливість "безумовного дотримання" домовленостей про перемир'я на Донбасі учасниками конфлікту. Крім того, заявляється, що "Путін охарактеризував прийняту 15 липня Верховною Радою постанову про проведення місцевих виборів у 2020 році як таку, що суперечить Мінським угодам і ставить під загрозу перспективи врегулювання".

У Росії також стверджують, що "ще раз озвучена Володимиром Зеленським під час нинішньої телефонної розмови позиція про безальтернативність мінських домовленостей повинна знайти своє підтвердження в реальних діях київської влади".

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали:

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...