Москва "спалила" високопоставленого агента: Мінфін США прямо назвав нардепа Деркача російським агентом і ввів проти нього санкції

Міністерство фінансів США ввело санкції проти депутата Верховної Ради Андрія Деркача. Про це повідомляється на сайті відомства, передають Патріоти України.

Санкції на Деркача накладені в рамках програми ELECTION-EO13848, введеної в дію президентом США Дональдом Трампом за втручання в американські вибори.

“Міністерство фінансів призначило Андрія Деркача (Деркач) відповідно до Указу 13848 за його спроби вплинути на президентські вибори в США в 2020 році. Деркач, депутат українського парламенту, більше десяти років був активним російським агентом, підтримуючи тісні зв’язки з російськими спецслужбами. Деркач прямо або побічно брав участь, спонсорував, приховував або іншим чином був причетний до іноземного втручання в спробі підірвати майбутні президентські вибори в США 2020 року”, – зазначено на сайті.

Підкреслюється, що це рішення прийнято з метою викриття російських кампаній, які втручаються у вибори.

“Ця акція є чітким сигналом для Москви і її довірених осіб про неприпустимість подібної діяльності”, – йдеться в повідомленні.

Санкції передбачають заморожування активів, що знаходяться в юрисдикції США, а також заборону для резидентів США на взаєморозрахунки.

“В результаті сьогоднішніх позначень вся власність і інтереси в майні цих цілей, що підпадають під юрисдикцію США, заблоковані, особам із США заборонено здійснювати з ними операції. Крім того, блокуються будь – які юридичні особи, які на 50 або більше відсотків належать одному або кільком зазначеним особам”, – уточнено в документі.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...