Москва в екстазі від власного "величия": В армію Росії надійшла дослідна партія проблемних танків Т-14 "Армата"

Незалежні фахівці "хапаються за глову" від такого "прогресу": проблемний танк "нового покоління" коштує в рази дорожче основного для ЗС РФ і теж відносно свіжого Т-90, при цьому не виказує вагомих переваг

Для Міноборони Росії відвантажена дослідна партія нових танків Т-14 на платформі «Армата». Наразі ця коштовна бронетехніка на цій платформі проходить державні випробування, повідомляють Патріоти України з посиланням на російський «Интерфакс».


Серед нових зразків ми відвантажили у війська, дослідну промислову партію танків Т-14 «Армата», – сказав перший заступник генерального директора «РОСТЕХ» Володимир Артяков.

Про те, що російська армія у 2021 році отримає партію з 20 танків Т-14 «Армата», повідомив 10 серпня заступник міністра оборони Росії Олексій Криворучко.

Також ще у серпні 2018 року заступник міністра оборони Росії Алєксєй Криворучко повідомив про плани серійних поставок до кінця 2021 року у кількості 132 одиниць танків Т-14 та бойових машин піхоти Т-15.

Окрім того, раніше було заявлено, що у Міноборони Росії є контракт на поставку для військових випробувань двох батальйонів танків Т-14 і батальйону БМП Т-15.

Дослідно-промислова партія передбачає подальше випробування бронетехніки у військах на рівні не одиничних зразків, а в складі підрозділів.

Т-14 ( Об’єкт 148) — перспективний російський основний бойовий танк на гусеничній платформі «Армата». Танк має ізольовану башту без екіпажу.

Розробкою важкої гусеничної платформи «Армата» займався російський концерн «Уралвагонзавод».

Зараз на базі платформи розроблені танк Т-14, бойова машина піхоти Т-15 та броньована ремонтно-евакуаційна машина Т-16.

К-17 ВПК-7829 «Бумеранг» (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

Також у Росії стартували державні випробування бронетранспортера і БМП на основі колісної платформи «Бумеранг». Найближчим часом дослідно-промислову партію бронетранспортера (БТР) К-16 і колісної бойової машини піхоти (БМП) К-17 поставлять збройним силам Росії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...