Москва вийшла на "Майдан": Закривавлені демонстранти, поліцаї луплять людей кийками, понад 500 затриманих (фото, відео)

Держиморди режиму Путіна хапають без розбору. І мітингарів, і просто перехожих

Біля будівлі мерії в Москві проходить акція протесту проти недопуску незалежних кандидатів на вибори в Мосміськдуму. Ініціатором мітингу за вільні вибори став опозиціонер Олексій Навальний, заарештований на 30 діб. Ще до початку заходу поліція почала проводити масові затримання, пише DW, зазначають Патріоти України.

Число затриманих на 17.00 за Києвом перевищило 520 осіб. У московській поліції оцінили чисельність учасників акції в 3,5 тисячі осіб. Як видно на фото з місця подій, одній з учасниць акції розбили обличчя. Її затримали, проте пізніше відпустили. За інформацією телеканалу "Дождь", постраждала - депутат Ради депутатів округу Хамовники.

"Всі затримані доставляються до територіальних підрозділів поліції для розгляду. Значна кількість затриманих не є мешканцями Москви", - заявили у прес-служби поліції Москви.

Як повідомляє "Новая газета", на перетині Тверського бульвару з вул.Тверською та Пушкінською люди стоять по обох боках вулиці, зрідка вигукуючи "Ми тут влада", ніхто не розходиться.

Навпроти стоїть Росгвардія у повній амуніції. Поруч стоять співробітники поліції з залізними щитами для відтискування людей. Їх вони поки не застосовували, але тримають на напоготові, зазначає видання.

У Брюсовом провулку почалася друга хвиля жорсткого відтиснення учасників мітингу: ОМОН застосовує кийки і електрошокери. Людей, що сидять на асфальті, розігнали. Люди скандують: "Геть владу чекістів" і "Вставайте поруч з нами".

Раніше у Брюсовом провулку людей били кийками, відтісняючи, після чого почалися жорсткі затримання. У відповідь на дії ОМОНу присутні скандували "Ми без зброї!" і "Де ваша совість?".

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...