Москва за повернення пари скель вимагала глобальної зради: Японія відмовилася укладати мирний договір з Росією

Японці вперто наполягали на поверненні всіх 4-х островів, а Путін за 2 острівки хотів поховати міжнародне право визнанням Токіо анексії Криму, скасування санкцій, шалені інвестиції, а головне розірвання військової угоди з США - "жадность фраера сгубила"

Уряд Японії вирішив відмовитися від ідеї підписання з Росією рамкової угоди щодо мирного договору в кінці червня. Про це в суботу, 1 червня, повідомило токійське видання Asahi Shimbun з посиланням на урядові джерела, зазначають Патріоти України.

Як зазначає газета, раніше японський уряд сподівався підготувати цю угоду до саміту «Великої двадцятки», який пройде в Осаці 28-29 червня і в ході якого запланована зустріч прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе і президента Росії Володимира Путіна.

Токіо, зокрема, мав намір підтвердити Спільну декларацію СРСР і Японії від 1956 року, в якій Москва заявляла про готовність передати Японії два острови південної частини Курильської гряди Шикотан і Хабомаї після укладення мирного договору.

Однак, за словами співрозмовників газети, в результаті сторони не змогли подолати розбіжності по ряду історичних моментів і питань безпеки.

Зокрема, в ході переговорів Москва висловлювала занепокоєння з приводу можливості розміщення на островах наземних систем ПРО американського виробництва в разі їх передачі Японії.

В результаті, пише Asahi Shimbun, до саміту Японія і Росія зосередяться на досягненні прогресу за спільної господарської діяльності на південних Курилах.

Раніше повідомлялося, що Москва запропонувала Токіо перейти на безвізовий режим.

За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, в першу чергу мова йде про ініціативу президента Росії Володимира Путіна про введення режиму вільного переміщення між усіма жителями Сахалінської області і жителями префектури Хоккайдо.

Токіо не визнає російського суверенітету над територією Південних Курил і наполягає на поверненні під свій контроль островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї.

Москва послідовно нагадує про правомірність російського суверенітету над Курильськими островами: вони відійшли СРСР за підсумками Другої світової війни.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...