“Може бути дорога в один кінець”: Військовий розповів, як відбирають людей для штурмів

Мотивація українців йти до війська на початку повномасштабної війни та сьогодні дуже різна. Крім того, у новобранців наразі переважає страх. Якщо раніше для штурмів за один раз відбирали 40-45 людей, то зараз - всього шість-вісім. Про це розповів Герой України, сержант 110 окремої механізованої бригади Ігор Тимощук в інтерв’ю кореспондентці ТСН Наталі Нагорній, передають Патріоти України.

За словами військового, люди все менше і менше йдуть до лав Збройних сил України на патріотичному дусі. “Їх заганяють військкомати. От тому вони йдуть воювати. А так би, можливо, вони не пішли”, — каже Ігор Тимощук.Він розповів, що коли до частини приходить поповнення, їхній підрозділ один із перших їде відбирати людей для штурмів.

“Ми їм розповідаємо завжди правду. Наші завдання — це штурми, відбиття втрачених, нових позицій. Коли при слові “штурм” у людини в очах є запал, вона буде це робити. Не кожен може виконувати такі завдання, які нам ставляться. Хтось, можливо, по здоров'ю, хтось по моральному, психологічному не може це робити. Просто страх є”, — каже військовий.

За його словами, на початку 2023 року за один раз він міг відібрати 40-45 людей. “Зараз — шість-вісім. Дійсно, страх своє бере. Можливо, через те що люди приходять менш досвідчені. Ті, хто мали якийсь досвід, прийшли самі в військкомати і вже воюють”, — розповів Ігор Тимощук.

Військовий каже, що був і в группах утримання, і в штурмових. “Зазвичай більше людей трьохсотить, тобто калічить, коли ти просто стоїш на позиціях, коли ти їх втримуєш. Штурми не такі страшні. Не таке слово “штурм” є відлякуючим”, — каже Ігор Тимощук. Втім, військовий розповідає, що кожного разу розуміє: штурм — це може бути дорога в один кінець.

"Усі запаси віддають російським військовим": В окупованому Луганську виникли проблеми з пальним через удар по нафтобазі

четвер, 9 травень 2024, 12:41

Після удару по нафтобазі у тимчасово окупованому Луганську у російських загарбників спостерігаються серйозні проблеми із паливом. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram в четвер, 9 травня, передають Патріоти України. "Нафтобаза...

Троє досі у реанімації: У якому стані діти, які постраждали під час удару росіян по стадіону в Харкові (фото)

четвер, 9 травень 2024, 12:14

Внаслідок удару росіян по школі у Харкові станом на четвер, 9 травня, троє дітей перебувають у реанімації, одну дівчинку виписали на амбулаторне лікування. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Він нагадав,...