Можуть бути удари кожні 2-3 дні: Експерт зробив невтішний прогноз щодо ракетного терору Росії

Вчора близько 23:00 почала надходити інформація про зліт 3-х стратегічних бомбардувальників ракетоносців Ту-95МС. Було очевидно, що Росія готується до чергового ракетного удару по Україні. Таку думку висловив військовий експерт Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Зазначається, що у ніч із 21 на 22 травня по Україні було випущено:

4 – Х-101/555
5 – Х-22
2 – Іскандер-М

Експерт каже, що з одного боку, неможливим виявилося перехоплення ракет Х-22, оскільки їхній політ і завдання ударів знаходилися поза зоною дії ЗРК Patriot. Аналогічно і з балістичною ракетою "Іскандер-М". Натомість з іншого боку, рівень перехоплення доступних цілей становив 100%.

"Хочу звернути увагу на задіяння в цьому ракетному ударі росіянами непропорційно великої кількості Ту-95МС та запуск всього 4-х ракет Х-101. Не знаю, можливо якісь із ракет просто не долетіли до України і впали десь у районі Воронежа, але 1 ракета на 1 літак Ту-95МС. Не виключено, що розуміючи нестачу боєкомплекту Х-101, окупантами була застосована й інша номенклатура, зокрема - Х-22, які давно не застосовувалися. При цьому було використано 5 носіїв Х-22 - літаки Ту-22М3, хоча один такий літак, за ідеєю, може нести 3 ракети Х-22", - написав експерт.

За його словами, з цього ракетного удару можна зробити кілька попередніх висновків. Перший - у росіян зберігаються обмеження щодо застосування носіїв ракет, які мають суттєве зношування ресурсу і їх намагаються не перевантажувати, в особливість планер.

Другий - у Росії зберігається дефіцит виробництва ракет, але щоб приховувати це і створювати видимість безмежності потенціалу, вона продовжуватиме завдавати ударів обмеженим боєкомплектом різної номенклатури з періодичністю 2-3 дні.

Третій - з урахуванням частоти застосування дронів-камікадзе, а також регулярності польотів військово-транспортних Іл-76ТД ВПС Ірану до Москви, є підстави вважати, що Іран зміг наростити виробництво Shahed-136.

"Насамкінець, відзначу як завжди високий рівень відпрацювання наших ППО за доступними цілями. Та й окремою вишнею на торті є знищення багатофункціонального винищувача Су-35. Поки складно сказати, чим саме і за яких обставин було знищено цей бойовий літак окупантів, замало фактажу, але сам це вже важливий показник", - резюмував експерт.

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...