Мрії Х*йла: Росія готова "все пробачити" Україні Зеленського

Марія Захарова заявила, що після президентських виборів Україна може здійснити "перезавантаження".

Марія Захарова вже вважає Зеленського "на усе згодним"? Ілюстрація: ТАСС.

У Росії прокоментували результати екзит-полу на другому турі президентських виборів. Відповідно до нього, лідирує Володимир Зеленський із 73,0% голосів. У Москві вважають, що українці голосували нібито за кого завгодно, аби не за чинного президента України Петра Порошенка, передають Патріоти України.

Російські спостерігачі не брали участі ні в першому, ні в другому турі виборів президента України. При цьому весь виборчий процес там коментували активно – і на результат Зеленського у першому турі відреагували миттєво.

Так, глава комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Костянтин Косачов стверджує, що українці не замислювались над своїм вибором, аби лише не голосувати за опонента Зеленського Петра Порошенка, пише "ТАСС".

Окрім того, російський політик вважає, що Порошенко програв "не своїм традиційним опонентам, які йшли по його п'ятах усі ці роки". Зеленського Косачов називає "новим і абсолютно не готовим суперником". У Держдумі вирішили зайняти вичікувальну позицію і послідкувати за першими кроками Зеленського.

"Що стосується Зеленського, тут не варто поспішати з висновками. Необхідно дочекатися його перших кроків, щоб зрозуміти, чи буде він дійсно "слугою народу "України або буде продовжувати політику в інтересах "вашингтонського обкому", – заявив він.

Відреагували на результати екзит-полів і у російському МЗС. Марія Захарова заявила, що після президентських виборів Україна може здійснити "перезавантаження".

"Не в сенсі перерозподілу грошових потоків з одних кишень в інші. А справжню, засновану на усвідомленні необхідності консолідації народу не на основі сили, а на основі вироблення загальнонаціонального порядку. Щоб наступного разу не довелося, як зараз, відключати від голосування мільйони власних громадян", –стверджує Захарова.

Зазначимо, відповідно до остаточних результатів Національного екзит-полу лідирує Володимир Зеленський – 73,0% голосів. Другу позицію посів Петро Порошенко – 25,5% голосів. Ще 1,5% виборців викреслили обох, перекреслили весь список, або зіпсували бюлетень.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...