Ми чекаємо на важку зброю від союзників: Переломного моменту ще немає, нам реально складно, - нардеп Костенко

За останні дні кількість зброї від наших західних партнерів не збільшилась, але почастішали точні ударів та масованість ураження ворожих позицій. Наші захисники навчились завдавати окупантам якомога більшої шкоди артилерійським вогнем і таким чином – максимізували ворожі втрати. Про це розповів народний депутат Роман Костенко, передають Патріоти України.

Він також додав, що вчора став свідком того, як наші захисники знищили російські гармати "Мста-Б". Окупанти саме цією зброєю вели обстріли наших позицій, завдяки злагодженій та грамотній роботі ЗСУ – певні цілі вдалось ліквідувати, зазначив депутат.

"Переломного моменту на фронті поки не сталось, ми чекаємо на важку зброю від союзників. Основне завдання наших військових зараз – тримати позиції і чекати надходження далекобійної артилерії, яка допоможе нам прикривати позиції від ворожого вогню", – зазначає Костенко.

"Станом на зараз ми "витягуємо", але українським захисникам складно. Це війна і не варто применшувати шкоду, яку приносять російські окупанти", – додав нардеп.

Тому поки боремось тим, що у нас є і з нетерпінням чекаємо на збройне поповнення від союзників, щоб здійснити перелом, і показати ворогу, де його місце, зазначає Роман Костенко.

Додамо, українські захисники проводять успішні контрнаступальні дії на Херсонщині. Зокрема, під контроль України повернули Таврійське. Також ЗСУ ведуть тактичні дії з метою зайняття кращих позицій для контрнаступу біля кількох населених пунктів – Киселівца, Солдатське та Олександрівка. Загалом, нашим захисникам також вдалось відсунути лінію фронту від Запоріжжя ще на 5-7 кілометрів.

Росія все ще має сили та засоби для продовження війни

Про це розповіли у Головному управлінні розвідки України. Так також додали, що Збройні Сили України зірвали план путінського "бліцкригу" щодо захоплення Києва, Харкова й Одеси. Тому тепер основні свої зусилля російські окупанти зосередили на Сході нашої держави.

За інформацією ГУР МО, ворог наразі застосовує на території нашої держави загалом 103 батальйонно-тактичні групи, які беруть безпосередню участь у бойових діях. Ще близько 40 БТГр російських окупантів перебувають у резерві та можуть бути використані у повномасштабній віні проти України згодом.

Джерело: 24 канал

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...