"Ми готові": Президент Зеленський висловився про загрозу вторгнення військ РФ, котрі концентруються в ударні угруповання в ході маневрів "Кавказ-2020"

Україна не боїться масштабних військових навчань Росії "Кавказ-2020" під час яких РФ планує перекинути до кордону з Україною 120 тисяч військових, сотні танків, літаків та іншої техніки.

Про це на брифінгу в Одесі заявив президент Володимир Зеленський. За його словами, це питання було "детально та глибоко" вивчене.

"Це питання (масштабних російських навчань біля кордонів України, – Ред.) детально й глибоко вивчено в Генштабі, причому спільно з керівництвом Міноборони, була залучена до обговорення уся наша розвідка", – зазначив Зеленський.

"Ми нічого не боїмося, ми готові", – наголосив президент.

Зазначимо, активна фаза навчань "Кавказ 2020" запланована з 15 по 26 вересня. За даними Міноборони РФ, в них візьмуть участь військові контингенти з Білорусі, М'янми, Ірану і Пакистану.

Нагадаємо, ЗСУ паралельно розгортає навчання "Об’єднані зусилля-2020", де серед іншого будуть задіяні новітні ракетні комплекси та ударні безпілотники, сили і засоби котрі зможуть відбити вторгнення з моря та інших небезпечних напрямків.

Нагадаємо також, що глава Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк назвав нові загрози з боку Росії. Так, на його думку, під прикриттям навчань "Кавказ-2020" російські війська можуть зробити марш-кидок углиб Херсонської області. Таким чином Москва може спробувати вирішити питання з водопостачанням окупованого нею Криму. Подібний сценарій розвитку подій описали раніше і колишній представник президента України в Криму Борис Бабин, а також екскомандувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...