"Ми маємо розуміти просту річ": Данілов висловився про відставку Залужного

Сьогодні одна частина населення вважає, що зараз "знімуть" Валерія Федоровича, нашого "сталевого генерала", і буде катастрофа. Інша частина вважає, що треба зробити заміну, влити нову кров, і буде тоді зовсім інша ситуація. Насправді ні одні, ні другі не мають рації, що відбувається. Про це в інтерв'ю "Бабель" сказав секретар РНБО Олексій Данілов, передають Патріоти України.

Мають працювати системи

Як наголосив Данілов, дивлячись на ті нормативно-правові документи, які є на сьогодні у державі – Конституція, решта законів – президент країни є верховним головнокомандувачем Збройних сил України. В нього є право приймати ті чи інші рішення, якщо він вважає за необхідне, якщо вони є для досягнення мети вкрай необхідними саме в цей час. Такого права в нього ніхто забрати не може.

"Тому ще раз наголошую – коли ми переходимо на персоналії, говорити, що це Залужний. Давайте говорити, що це головнокомандувач", – каже посадовець.

Наразі першим заступником секретаря РНБО працює генерал-полковник Хомчак, акцентує Данілов, який до певного періоду був головнокомандувачем Збройних сил України. Президент України його звільнив з цієї посади, йому запропонували посаду першого заступника секретаря РНБО, і він працює, він служить, з 24 лютого перебуває тут. Але ми ніде не чули його прізвище, а він так само був головнокомандувачем.

"Ми маємо розуміти просту річ – мають працювати системи. Якщо у вас є система, ви досягнете результату", – запевняє Данілов.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...