"Ми маємо зрозуміти...": Союз Росії, КНДР, Ірану та Китаю наближає жахливий сценарій, - WP

Західним країнам потрібно активно готуватися, щоб протистояти альянсу Росії, Північної Кореї, Ірану та Китаю. Це хоч і не тісно скоординований альянс, але три країни мають ядерну зброю, передають Патріоти України.

Завідувач кафедри політекономії в Американському інституті підприємництва Ніколас Еберштадт пише, що гіпотеза "жаху" Бехтоля - це сценарій, який, можливо, ніколи не здійсниться, але це саме той стратегічний сюрприз від нового партнерства Росії та Північної Кореї, до якого західним урядам слід готуватися, пише The Washington Post.

Як би не розвивалася війна в Україні, розгортання північнокорейських сил для підтримки атаки на західну демократію так далеко від Пхеньяну має принести Вашингтону розуміння нової політики після холодної війни.

Чотири агресивні диктатури - Росія, Китай, Іран і Північна Корея - співпрацюють у стратегічному плані, і їхня співпраця поглиблюється та стає дедалі більш узгодженою. Три з них володіють ядерною зброєю, а Іран прагне приєднатися до цього клубу

Історик Хел Брендс зазначив, що ці країни хоч і не утворюють тісно скоординованого альянсу, як НАТО, але вони вже глибше інтегровані, як в економічному, так і у військовому плані, ніж країни Осі часів Другої світової війни.

Китай і Росія субсидують Північну Корею. Росія покладається на Китай у плані ринків збуту, Іран - у плані безпілотників, а Північна Корея - у плані бойової техніки і солдатів. Іран отримує від Північної Кореї військові технології та економічне співробітництво з Росією і Китаєм. І вони виступають як захисники один одного на міжнародних і дипломатичних форумах.

"Ми маємо зрозуміти, що війна в Газі та Лівані проти Ізраїлю, яку ведуть іранські проксі, - це війна Росії проти України, як і війна на Тайвані, яку може розв'язати Китай у зручний для Пекіна час. Невдачі на одному театрі військових дій призведуть до ще більших невдач", - підсумував Еберштадт.

ЗСУ на Донеччині знищили нову радіолокаційну станцію окупантів "Гармонь-М" (фото)

понеділок, 28 жовтень 2024, 13:50

На Краматорському напрямку українські захисники завдали удару по російських позиціях і знищили сучасну радіолокаційну станцію "Гармонь-М". Про це повідомила прес-служба ОСУВ "Хортиця", передають Патріоти України. Радіолокаційна станція "Гармонь-М" з бе...

Був позбавлений статусу в рамках кримінальної справи: Депутат Полтавської облради через суд поновив інвалідність

понеділок, 28 жовтень 2024, 13:15

Депутат Полтавської обласної ради Андрій Удовиченко від фракції “Рідне місто” через суд поновив статус людини з інвалідністю, якого був позбавлений в рамках кримінальної справи. Про це пише видання “Полтавщина”, посилаючись на рішення Другого апеляційн...