"Ми навіть не могли зрозуміти, скільки зайшло росіян": Генерал Хомчак про трагедію іловайського угруповання, котре очолював

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак розповів в інтерв'ю виданню "Новинарня", як виходив з Іловайського котла, зазначають Патріоти України.

"Я дав команду виходу по-бойовому. Ми здійснювали вихід, марш двома колонами з передбаченням вступу в бій. За добу було поставлено завдання, які мали спланувати всі командири у своїй зоні відповідальності. Звичайно, це був ризик. Ми навіть не могли зрозуміти, скільки зайшло росіян, тому що всі мої запити "нагору" були проігноровані", - розповів Хомчак.

За словами Хомчака, під час виходу противник обстрілював машини з маркуванням Червоного Хреста, і не було можливості вивезти поранених.

"Але впродовж п'яти років мої свідчення не змінилися. Я вийшов у групі з іще 14 військовими. Моя група винесла на руках тяжко пораненого бійця, якому в Естонії рятували руку", - підкреслив Хомчак.

Начальник Генштабу ЗСУ наголосив, що не має права розкривати всі деталі виходу з Іловайського котла, оскільки у цій справі триває розслідування.

"Я згоден з тим, що бій є таємним до того моменту, поки ти приймаєш рішення напередодні. А коли він триває або завершився - вже немає нічого таємного. Але все ж справа кримінальна - під грифом "секретно". Тому не можу вам щось розповідати", - сказав він.

"Іловайськ - це місце, де ворог отримав суттєві втрати і зрозумів, що просто так Україною він не піде", - додав Хомчак.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...