"Ми не схожі на росіян": У Зеленського назвали три причини "повільного контрнаступу"

Україна воюватиме, допоки не звільнить усю свою територію. В Офісі Президента пояснили, чому контрнаступ дається важче, ніж очікувалося, передають Патріоти України.

Український контрнаступ триває. Він відбувається не так швидко, як хотілося б суспільству та міжнародній спільноті. Глава Офісу Президента Андрій Єрмак пояснив "повільність" наступальних дій відмінністю українців від росіян.

Українці – не росіяни

Українська армія щодня просувається вперед. Хоча це відбувається значно повільніше, ніж хотілося б Києву та Заходу.

За словами Єрмака "повільність" контрнаступу можна пояснити трьома причинами. По-перше, це міни. Значні масиви окупованої землі заміновані, що сповільнює рух наших воїнів, однак не зупиняє. Про проблему замінування, як одну з основних перешкод для українського війська неодноразово писали західні експерти. Зокрема, на ній наголошував і президент Зеленський.

Друга причина – це брак зброї, вважає Єрмак. Подібну думку висловив раніше й президент Польщі Анджей Дуда, оцінюючи перебіг бойових дій. Третя причина "повільного контрнаступу" полягає у різниці між українцями та росіянами.

Ми думаємо про свій народ. Росіяни – ні, вони не зважають на своїх солдатів. Для них ті – гарматне м'ясо, яке вони кидають у бій. Окупанти не завжди навіть забирають з полю бою їхні тіла, – зауважив Єрмак.

Також Єрмак вкотре зауважив, що Україна не сідатиме за стіл мирних переговорів, допоки окупаційні війська перебувають на її території. Він наголосив, що Київ не заспокоїться, поки у росіян не буде відірвано "останній сантиметр української землі".

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...