"Ми передбачили подібний розвиток подій": Гуменюк розповіла про маневри ракет під час нічної атаки

У ніч проти 17 вересня Росія здійснила комбіновану атаку на Україну, використавши як ракети, так і дрони-камікадзе. При цьому ракети неодноразово змінювали напрямок польоту та виконували складні маневри, передають Патріоти України.

Так загарбники намагалися заплутати українську ППО, однак у Збройних силах України передбачили подібний розвиток подій. Про це заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Ми передбачили подібний розвиток подій. Окупанти готуються до таких атак певний період часу. Він настає напередодні значущих подій", – прокоментувала вона ворожу атаку.

Гуменюк додала, що складні маневри російських ракет, за задумом окупантів, мали заплутати українську ППО. Водночас Росія шукає оптимальну тактику для подальших ударів.

"Протягом атаки може бути залучено виведення на курс ракетоносія морського базування і можуть залучити й такі ракети. Також спостерігаємо маневри ракет. Ворог продовжує шукати максимально ефективну для себе тактику. Наша бойова робота триває", – зазначила вона.

Нагадаємо, у ніч проти 17 вересня російські війська знову атакували Україну. Ворожі ракети та дрони-камікадзе фіксувалися над центральними, східними та південними областями.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...