"Ми реально бачимо": У ГУР дали прогноз, по яких цілях будуть бити окупанти, і назвали головні загрози для України

Цілями російських ракетних ударів по Україні є насамперед об'єкти критичної інфраструктури, які впливають і на забезпечення ЗСУ, і на забезпечення життєдіяльності міст та населення. Про це заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький розповів у інтерв’ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

Скібіцький попередив, що Росія намагатимуться перешкоджати логістичному забезпеченню Сил оборони України, знищувати угруповання військ у районах зосередження, завдаватиме ударів по інших об'єктах, які пов'язані із забезпеченням української оборони та ударних можливостей ЗСУ.

"І це ми реально бачимо: починаючи з травня, крім того, що здійснюються удари по Києву, по інших містах, безпосередньо наносяться удари по наших аеродромах, по нафтопереробних підприємствах, по підприємствах, де зберігаються пально-мастильні матеріали, інші засоби, які використовуються нашими Збройними силами, Силами оборони. Мета – насамперед не допустити наших активних дій на лінії фронту", – пояснив заступник керівника розвідки.

Яка в Росії ситуація з ракетами

Він зазначив, що за оцінками ГУР, ці удари продовжуватимуться, попри те, що окупанти почали економити ракетне озброєння через виснаження своїх запасів під час осінньо-зимових атак.

"Сьогодні ми фіксуємо, що те (ті ракети – ред.), що виробляється, відразу йде у війська для подальшого застосування. Останні удари показали, що, наприклад, крилаті ракети – ми вже бачимо по їхніх рештках – були виготовлені в квітні цього року. Це однозначно свідчить про те, що зразу з виробництва йде бойове застосування проти наших об'єктів", – описав Скібіцький ситуацію з ракетами в РФ.

Як змінилася тактика ворожих ракетних атак

Заступник начальника ГУР заявив про наявність багатьох факторів, які вплинули на те, що в порівнянні із травнем у червні дещо зменшилась частота ракетних ударів по Україні.

"Тут багато факторів, які впливають. По-перше, необхідність розвідки наших об'єктів. По-друге, це більш виважений підхід Російської Федерації до вибору цілей та тактики застосування. Адже зараз використовуються не тільки крилаті ракети, застосовуються ракети до комплексу С-300 по наземних цілях і, звичайно, безпілотні літальні апарати. Росія активно почала використовувати хибні цілі. Наприклад, крилаті ракети Х-55 вони зараз допрацьовують і використовують як хибну ціль для виснаження нашої протиповітряної оборони", – розповів Скібіцький.

Він зауважив, що попри зменшення кількості ракет під час однієї ворожої атаки, Росія все ж намагатиметься підтримувати частоту ударів – "методично, день за днем, вражати наші об'єкти і тримати наше населення в такій напрузі".

"Особливо якщо ми говоримо про великі міста – це ж серед ночі, а особливо, якщо є маленькі діти, треба йти в бомбосховище. Це виснажує людей. І, мабуть, на це теж розраховує російський режим для того, щоб насамперед внести якусь нервозність, дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Але ми до цього всього готові", – запевнив заступник начальника розвідки.

Він прогнозує, що подальшими цілями російських атак будуть насамперед об'єкти критичної інфраструктури, які впливають як з військового погляду на забезпечення Сил оборони, так і на забезпечення життєдіяльності українського населення і міст.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...