"Ми робимо все, щоб рідна земля була всіяна не снарядами, мінами і кулями, а чорнобривцями, волошками і мальвами": Голова держави привітав українців з Днем прапора (відео)

Президент Володимир Зеленський привітав усіх українців з Днем державного прапора. Відеозвернення українського лідера опубліковано на сторінці Офісу президента в Facebook, зазначають Патріоти України.

“Дорогі українці! У палітрі нашого світу існує безліч кольорів, і в кожному куточку планети, відповідно до традицій, одні кольори символізують абсолютне різне. Але всі на землі знають, які кольори символізують свободу, стійкість і гідність. Це синій і жовтий, кольори українського прапора. Кольори української держави. Кольори української душі”, – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що наш прапор викликає радість і гордість, завжди супроводжуючи українців в історичні для країни моменти. Він нагадав, як український прапор 24 серпня 1991 року переможно внесли в будівлю парламенту, як він піднімався на Олімпійських іграх і як у космосі на величезній висоті над землею його розгорнув Леонід Каденюк.

Зеленський згадав про те, як синьо-жовтий прапор супроводжував українських воїнів при звільненні Слов’янська, Маріуполя, Краматорська та інших міст і сіл у Донецькій і Луганській областях. Глава держави підкреслив, що з нашим прапором у кожного українця пов’язані і особисті переживання.

Президент розповів про те, як він з іншими політиками їздив на передову на Донбасі до воїнів ЗСУ. Бійці попросили підписати їм український прапор і Зеленський написав на ньому, щоб воїни поверталися додому живими.

“Наш прапор символізує мирне синє небо і золоту родючу землю. Сьогодні ми робимо все, щоб рідна земля була всіяна не снарядами, мінами і кулями, а чорнобривцями, волошками і мальвами. Щоб на нашій землі настав довгоочікуваний мир. Щоб український прапор майорів і на Донбасі, і в Криму. Щоб під цим прапором наша Україна жила і процвітала ще не одну тисячу років”, – сказав український лідер.

Він закликав українців вивішувати сьогодні державні прапори з вікон і носити синьо-жовті стрічки, ділитися тим, що означає для кожного наш прапор і розповідати молодшому поколінню, чому потрібно його любити і поважати.

Своїми важливими спогадами про прапор також поділилися представник ССО ЗС України Сергій Шевчук, олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва, генерал Нацполіції Андрій Крищенко, переможниця “Євробачення-2004” Руслана Лижичко, перша заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова та інші українці.

Державний прапор сьогодні урочисто підняли на військовому аеродромі у Василькові Київської області. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських бійців, які загинули за свободу країни за 6 років війни на Донбасі.

На заході крім Зеленського були присутні голова ОП Андрій Єрмак, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, колишні президенти України Леонід Кравчук (1991-1994), Леонід Кучма (1994-2005), Віктор Ющенко (2005-2010), Петро Порошенко (2014 -2019), народні депутати та інші.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...