"Ми усвідомлюємо ризики": У РНБО дали прогноз, чи чекають вторгення в Україну Путіна 15-16 лютого і чи будуть закривати небо

Рада національної безпеки та оборони 14 лютого спільно з представниками парламенту та уряду провели закрите засідання через ризик вторгнення Російської Федерації на територію України. За його підсумками політики дійшли висновку, що передумов для широкомасштабної війни наразі немає. Засідання вів секретар РНБО Олексій Данилов. Після нього чиновник дав брифінг, передають Патріоти України.

Данілов заявив, що влада, як і раніше, не бачить передумов для широкомасштабного вторгнення Росії на територію України. "Ми цілком усвідомлюємо, що відбувається в Україні. Ми усвідомлюємо ризики, але ситуація перебуває під контролем. Ми не бачимо, що широкомасштабний наступ РФ може відбутися 16 або 17 лютого", – сказав він, додавши, що ризики є, зважаючи на те що Росія посягає на українські території.

Посадовець наголосив: українська армія та увесь сектор безпеки й оборони готовий до будь-яких викликів. Також Данілов розповів, що закриватись небо над Україною не буде.

"Ми не закриватимемо небо. Нідерландські компанії перестраховуються. Кабмін виділив кошти для страхування ситуації, провівши нараду в неділю ввечері", – сказав він. Крім того, Данілов повідомив, що станом на 14 лютого поза межами України перебуває 23 народних депутата.

Секретар РНБО також відповів на запитання, чи Україна готується до того, що Держдума Росії 15 лютого може визнати незалежність терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР". Він зазначив, що влада України діятиме за ситуацією. "Будуть дії – буде реакція", – сказав Данілов.

Зазначимо, що у нараді взяли участь керівники фракцій Ради, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр оборони Олексій Резніков, голова Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський, голова СБУ Іван Баканов та керівництво розвідок.

Об 11:00 у парламенті відбулося засідання Погоджувальної ради. Після цього у ВР також провели нараду голів фракцій та комітетів із правоохоронними структурами та РНБО.

Перед засіданням парламенту народний депутат Кіра Рудик нарікала, що на порядок денний не було конкретних питань щодо посилення міжнародного співробітництва та української армії.

"Ми вимагаємо як опозиційні сили не гаяти часу і виносити оборонні законопроекти про перерозподіл бюджету на додаткові зарплати нашим військовим, додаткові гроші на армію. Також ми зареєстрували законопроект про звернення до парламентів США та Великобританії щодо надання Україні додаткових засобів захисту повітряного простору", – сказала нардеп.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...