"Ми ведемо війну не вісім місяців": Залужний розповів про потенціал Росії

Перемога дається Україні дуже важко

Головнокомандувач Збройними силами України, генерал Валерій Залужний нагадав українцям про те, що війна проти Росії триває не вісім місяців, а вісім років і вісім місяців.

«Той факт, що Україна вже майже дев'ять років протистоїть агресору та звільняє свої території, свідчить про стійкість нації та бажання перемогти у війні. Про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний написав у Facebook 31 жовтня.

«Ми ведемо війну проти країни, розмір якої у 28 разів більший за розмір нашої держави, чисельність населення якої більша за нашу в чотири рази, військовий потенціал якої кратно перевищує наші можливості. Ми ведемо війну на суші, у повітрі, на морі, у кіберпросторі. Ми ведемо війну не вісім місяців, а 8 років і 8 місяців. Все це свідчить про нашу стійкість, мужність захищати своє і спрагу перемогти. Чи витримали б інші країни такий тиск?» – написав главкомн на своїй сторінці в Facebook.

Залужний розповів, що сьогодні російські окупанти застосували для ударів по цивільній інфраструктурі України 55 крилатих ракет Х-101 та одну керовану авіаційну ракету Х-59, 22 зенітних ракети до С-300, чотири БПЛА типу Shahеd-136 та один БПЛА «Ланцет-3». У Генштабі ЗСУ інформували, що 45 із 55 крилатих ракет українські захисники сьогодні збили.

«Не знаю, як хто, але ми тримаємося, перегруповуємося, нарощуємо резерви, зміцнюємо оборону та поступово звільняємо рідну землю. Перемога дається нам дуже важко. Але вона обов'язково буде», – наголосив головнокомандувач ЗСУ.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...