"Ми всі станемо Брестською фортецею": Лукашенко заявив, що може кинути в бій останню "людину-білоруса"

Олександр Лукашенко пообіцяв білорусом не воювати у День народної єдності країни і тут же заговорив, що може влаштувати їм нову оборону Брестської фортеці, передають Патріоти України.

Відповідною заявою глава Білорусі відзначився в рамках своєї промови 17 вересня на форумі "Ми - білоруси!", цитує БЕЛТА. "Звертаючись сьогодні до білорусів, як президент і головнокомандувач хочу вас запевнити: ми не хочемо воювати, і не будемо воювати", - заявив він.

Лукашенко вказав, що в "сучасних умовах" війна на білоруських землях - неможливе явище. Водночас він завив, що може повторити Брестську фортецю якщо "щось трапиться". Тоді війна йтиме до останньої "людини-білоруса". "Ми всі станемо Брестською фортецею. Ми будемо до останнього солдата і людини-білоруса захищати свою землю, яка належить нашим дітям", - підкреслив білоруський лідер.

Лукашенко вказав, що за таким сценарієм воювати він буде "в ім'я миру": щоб Білорусь могла розвиватися на фундаменті перемог та досвіду предків. До цього моменту диктатор закликав білорусів "не переживати" і ростити дітей в спокої. "Білоруси сама миролюбна нація на землі", - заявив Лукашенко.

Він акцентував, що не загрожує світу найманцями ПВК "Вагнер" або атомною зброєю.

Підтверджено: Президент Ірану таки загинув в авіатрощі, разом з ним і людина, що підписувала контракт на поставку Росії "шахедів" (фотофакти)

понеділок, 20 травень 2024, 7:49

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув внаслідок аварії гелікоптера. Всі пасажири борту загинули. . На борту перебував і очільник МЗС Ірану. . "Тепер у пеклі підписуватимуть контракти на поставку Шахедів", - іронізує Оперативний ЗСУ.

Поцілили прямісінько всередину будівлі: Захисники України знищили одразу дев’ять окупантів (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 7:23

Аеророзвідники і пілоти FPV-дронів Волинської бригади атакували загарбників та ліквідували одразу дев’ять російських військових. Про це йдеться на сторінці 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. "Відразу дев’ять орків – аеророзвідни...