Мир на російських умовах призведе до ще більшої війни у майбутньому, - офіцер ЗСУ

За словами Романа Кулика, треба говорити про мир тільки на українських умовах.

Роман Кулик. Фото: соцмережі.

Після повернення окупованих територій постане питання про їх реінтеграцію. Маємо бути до цього готовими. Про це в інтерв'ю говорить офіцер резерву Збройних сил Роман Кулик, передають Патріоти України.

"Люди, які воювали у збройних формуваннях мають понести кримінальну відповідальність за воєнні злочини й участь у терористичних організаціях. Люди, які отримали російські
паспорти чи подали заявки на них, а це близько 30 і 60 тисяч відповідно, не мають морального права жити в Україні й повинні виїхати в РФ. Як і всі незадоволені відновленням суверенітету України над окупованими територіями", - вважає експерт.

На Донбасі є проукраїнські громадяни і вони мають бути в пріоритеті, наголошує Роман Кулик. "Але після звільнення окупованих територій вони матимуть рівно ті ж права і систему урядування, як решта областей, без жодних особливих статусів. Варто працювати над посиленням українських інституцій та поширенням української культури та ідентичності на ці території. Це українізація та декомунізація, у подальшому - деімперіалізація. Повне знищення залишків "русского мира", який слугував ідеологічною базою для російського вторгнення. Поширення закріпленої на центральних територіях української ідентичності на схід і південь. Без неї - цілісної і максимально простої - не матимемо, що запропонувати мешканцям Донбасу замість російської імперської матриці", - пояснює він.

За словами Романа Кулика, треба говорити про мир тільки на українських умовах. "Мир на російських – лише призведе до ще більшої війни. Можливо, відкладеної на 5-15 років, але яка різниця? Краще продовжувати боротьбу з теперішніх сильніших позицій, ніж через роки знову йти по колу. Або перекласти відповідальність на наступні покоління. Це не варте нації, яка вважає себе дорослою і показала, що здатна боротись за свою державність", - додає офіцер.

Джерело: Gazeta.ua

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...