"Миролюбна" Німеччина знову відмовилась поставляти озброєння в Україну для захисту ще більш "миролюбної" Росії

Німеччина не буде поставляти озброєння в Україну, аби "не сприяти загостренню". Про це заявила міністрка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт в інтерв'ю медіагрупі Funke, зазначають Патріоти України.

Українське посольство у Німеччині направило до німецького уряду офіційний лист, в якому просило надати оборонне озброєння. Водночас Ламбрехт вчергове озвучила відмову Німеччини від постачання зброї в Україну, пояснивши це тим, що допомога Україні нібито може спровокувати загострення.

"І в минулому була чітка позиція федерального уряду - ми не поставляємо зброю в кризові регіони, щоб не сприяти там подальшому загостренню. У конфлікті навколо України партнери повернулися за стіл переговорів - наприклад, у рамках Ради Росія-НАТО та "нормандського формату". Тому зараз наше завдання - це деескалація. Ми хочемо вирішити цей конфлікт мирним шляхом", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль заборонив країнам Балтії постачати свою зброю Україні

При цьому коментуючи перспективу вступу України до НАТО, Ламбрехт заявила, що цього питання наразі "немає на порядку денному". Водночас вона зазначила, що подавати заявку на вступ до НАТО – це "суверенне рішення України".


Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...