На борту є українці: Ізраїль підтвердив викрадення судна в Червоному морі "з примхи Ірану"

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) підтвердила викрадення судна єменськими хуситами в Червоному морі, але заявила, що воно не є ізраїльським. Офіс прем'єре Беньяміна Нетаньягу заявив, що серед 25 членів екіпажу є українці. ЦАХАЛ заявив, що викрадення корабля в Червоному морі підтримуваними Іраном хуситами в Ємені є «дуже серйозним інцидентом глобального масштабу», передають Патріоти України з посиланням на Times of Israel.

Згідно з повідомленням, судно пливло з Туреччини до Індії з міжнародним цивільним екіпажем, без ізраїльтян на борту. «Це не ізраїльський корабель», — наголосила Армія оборони Ізраїлю.

Видання зазначає, що, за даними арабомовних ЗМІ, на борту судна перебувають 52 члени екіпажу.

Судно під багамським прапором зареєстроване на британську компанію, яка частково належить ізраїльському магнату Аврааму Унгару, якого називають Рамі. На момент викрадення судно було здано в оренду японській компанії.

Офіс прем'єрміністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу опублікував заяву у відповідь на викрадення судна в Червоному морі, звинувативши в інциденті Іран. У заяві сказано, що це британське судно, яким керує японська компанія, що було «викрадене з примхи Ірану бойовиками-хуситами в Ємені».

Також повідомляється, що на борту було 25 членів екіпажу з України, Болгарії, Філіппін і Мексики, але ізраїльтян на кораблі не було. «Це ще один акт іранського тероризму, який виражає стрибок вперед в іранській агресії проти громадян вільного світу та створює міжнародні наслідки, коли справа стосується безпеки глобальних судноплавних маршрутів», — сказано в заяві ізраїльського прем'єра.

Раніше видання Al Arabia із посиланням ізразьські джерела повідомило, що єменські хусити викрали у Червоному морі судно під назвою Лідер галактики (Galaxy Leader), яке частково належить Ізраїлю, з 22 людьми на борту.

Хусити воюють проти очолюваної арабами коаліції з 2015 року. Вони мають десятки тисяч бійців та великий арсенал ракет і озброєних безпілотників на Аравійському півострові. Угруповання контролює північний Ємен та узбережжя Червоного моря на території цієї країни.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...