На Донеччині окупанти зруйнували дамбу Карлівського водосховища, селища навколо - під загрозою підтоплення

Російські окупаційні війська зруйнували дамбу Карлівського водосховища на Донеччині, внаслідок чого під загрозою підтоплення опинилися селища Галичинівка, Желанне-1 і Желанне-2. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що росіяни ще з початку повномасштабного вторгнення постійно обстрілювали Карлівку, завдаючи ударів саме по дамбі. «До такого розвитку подій ми були готові, тому оперативні та рятувальні служби Донецької області вже почали діяти за чітко визначеним алгоритмом», — наголосив Кириленко.

Обласна влада попередила громади, які перебувають у зоні ймовірного підтоплення. За необхідності розпочнеться евакуація цивільного населення.

Також ОВА скликала термінове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було створено штаб із подолання наслідків надзвичайної ситуації. Про перебіг подій Кириленко обіцяє повідомляти додатково.

Карлівське водосховище на річці Вовча (басейн річок Самара, Дніпро) розташоване в Покровському районі Донецької області. Найближчий до нього населений пункт — Карлівка.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...