На Харківщині в лавах ЗСУ викрили військового, який воював за "ДНР" (відео)

Контррозвідка СБУ викрила військовослужбовця, який в минулому співпрацював з незаконними збройними формуваннями "ДНР". Житель Харківської області приєднався до окупаційних військ в липні 2014 року. Про це повідомила прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

"Обіймав посаду стрілка в складі т. зв. "Спецназу ДНР" і "Батальйону "Оплот", виконував обов'язки патрульного і охороняв підконтрольні бойовикам об'єкти. За це отримував щомісяця гроші в еквіваленті близько 5 тисяч гривень", – розповіли в Службі.

У жовтні того ж року він вирішив припинити співпрацю з терористами і повернувся в Харківську область, де вступив до лав Збройних сил України. "Зараз колишньому бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної групи чи терористичної організації) КК", – йдеться в повідомленні.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...