На півдні замкнуто "котел": Яку наступну ціль намітили ЗСУ в Херсонській області

З півдня надходять приємні новини про успіхи України. Що сталося і чого чекати найближчим часом, розповів радник голови Херсонської ОВВА Сергій Хлань. Як він зазначив в ефірі проекту FreeДом, за останній тиждень ЗСУ істотно просунулися і звільнили 1 170 км. кв, 29 населених пунктів, передають Патріоти України.

Хлань звернув увагу на той факт, що 11 жовтня офіційно озвучили п'ять звільнених населених пуктів на півдні - це Нововасилівка, Новогригорівка, Новокам'янка, Трохимівка, Червоне.

"Фактично взявши ворога в оточення по руслу двох річок (Дніпра та Інгульця), ми сьогодні замкнули цей "котел" звільненням цих п'яти населених пунктів. І на сьогодні лінія фронту вирівнялася. Окупанти зараз зосередили свої зусилля на захисті Берислава", - заявив радник голови Херсонської ОВВА.

Росія, нагнавши величезну кількість інженерної техніки і військ, намагається наводити альтернативні переправи, мости через шлюз Каховської ГЕС і намагається переправляти техніку.

Хлань наголосив, що ЗСУ все одно впевнено просуваються і деокупують Херсонську область, вибиваючи рашистів. "Наступний етап - контроль дамби Каховської ГЕС для того, щоб обрізати цю транспортну артерію від можливості поставок будь - якого озброєння і техніки", - підсумував він.

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...