На полігонах Білорусі з’явилися намети з російськими військовими (супутникові фото)

31 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав проєкт угоди з Росією про створення російсько-білоруських навчальних центрів спільної підготовки збройних сил. Ще в середині жовтня на головні білоруські полігони почали прибувати ешелони з російськими військовими та почалася розбудова нових об’єктів військової інфраструктури, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє Радіо Свобода, супутникові знімки Planet Labs зафіксували, окрім російських літаків МіГ-31К та контейнерів, де можуть зберігатися ракети “Кинджал”, великі намети з російськими військовими. На 230-му загальновійськовому полігоні “Обуз-Лісновському” під Барановичами (Брестська область) видно два наметові містечка – 150×220 метрів та 90×90 метрів.

За інформацією видання, військові та техніка почали прибувати на полігон після 16 жовтня.

Загалом тут розташовано щонайменше 150 наметів. Біля них - близько 200 одиниць військової техніки, переважно вантажівки. На північ від табору - польовий шпиталь розміром 100 на 80 метрів. У крайній північній частині навчального центру можна побачити ще щонайменше 40 наметів загальною площею 100 на 60 метрів.

У виданні наголошують, що розбудова військової інфраструктури нагадує ту, що існувала в Білорусі перед російським вторгненням до України в лютому 2022 року.

На супутниковому знімку на полігоні "Репища" під Осиповичами (Могильовська область) видно табір розміром 50 на 160 метрів і щонайменше 35 військових наметів. Поруч стоянка для техніки (150 на 150 метрів). На ній - вантажівки та кілька машин, схожих на гаубиці.

© Радіо СвободаНа північ від полігону розташована залізнична станція Верейці. На знімках видно потяг, з якого вивантажується техніка. Частина залізничних платформ порожня, частина ще з технікою. На дорозі в напрямку полігону стоїть військова техніка.

На супутникових знімках з полігону "Ласвіда" під Вітебськом видно, що намети там почали з'являтися після 11 жовтня. Від 14 жовтня з'являється перша техніка. Табір щоразу збільшується.

Точна кількість російських військових у Білорусі поки невідома. Олександр Лукашенко назвав цифру 9 тисяч, українська розвідка говорить про 20 тисяч мобілізованих росіян.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...