На Полтавщині чоловік ухилився від мобілізації, але заявив, що планує служити по контракту: Яке рішення ухвалив суд

У Полтавській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який ухилявся від мобілізації. На суді він заявив, що планує служити по контракту. Про це йдеться у вироку Котелевського районного суду Полтавської області, передають Патріоти України.

За даними суду, чоловіка у жовтні 2023 року ВЛК визнала придатним до мобілізації. Тоді ж йому вручили повістку на листопад 2023 року, проте чоловік не прийшов до ТЦК.

На суді чоловік провину визнав. Він пояснив, що уникав мобілізації, оскільки доглядав за хворою бабусею. Чоловік додав, що зараз ситуація змінилась і він планує служити у ЗСУ за контрактом. Житель Полтавщини просив суд не відправляти його до в'язниці.

Прокурор на суді також просив не карати чоловіка, а призначити йому іспитовий термін, оскільки підсудний хоче служити за контрактом. Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ та засудив до 3 років позбавлення волі. Суддя звільнив чоловіка від відбування реального терміну, встановивши рік іспитового.

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...